Daguitstap Tongeren

Gearchiveerd

Type

Betalend

Georganiseerd door

Elisabeth Begijnhof


Daguitstap Tongeren zondag 3 juni
Dit jaar brengen we een bezoek aan de oudste stad van België, Tongeren. 

In de voormiddag krijgen jullie de kans om een bezoek te brengen aan de lokale antiek- en brocantemarkt, met meer dan 40 antiekhandelaren en 350 standhouders de grootste van het land. Maar iedereen is vrij om zich verder de stad in te begeven, om een bezoek te brengen aan de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek en zijn Romaans museum 'Teseum' bijvoorbeeld, of aan de middeleeuwse Moerenpoort, of rustig langs de Romeinse stadswallen te wandelen. Of voor wie eens wil vergelijken: Tongeren heeft ook een begijnhof, met museum!

In de namiddag wordt dan een gezamenlijk bezoek gepland aan het befaamde Gallo-Romeins museum, waar 2 gidsen ons doorheen de vroege geschiedenis van de stad zullen leiden. Na dit bezoek ronden we onze uitstap af en keren terug naar Gent.
Deelname kost 8 euro per persoon, waarbij de busrit, het museumbezoek met gids en een stadsplan zijn inbegrepen (eten is niet inbegrepen). Let op! De inschrijving wordt pas geregistreerd na overschrijven van het gewenste bedrag (zie hieronder).

Vertrek om 7u30 aan de Elisabethkerk (Begijnhofdries).
Aankomst in Tongeren rond 9u15, waar jullie vrij zijn om de voormiddag in te vullen.
Om 14u wordt aan het Gallo-Romeins museum verzameld, voor de rondleiding met gids, die omstreeks 15u30 zal afgelopen zijn.
Om 17u vertrekken wij terug richting Gent, waar we rond 18u45 terug zullen aankomen.

Inschrijven kan enkel via storting op het rekeningnumer van de VZW ElisabethBegijnhof: BE45 4419 0190 0189 met vermelding van uitstap / n(a)am(en)  deelnemer(s) /  GSM nummer en mailadres (dit laatste om de inschrijving te kunnen bevestigen na betaling)
Aantal deelnemers: maximum 33
Inschrijven vóór 27 mei.
Contacpersoon: Bart Wouters (wouters.abart@telenet.be) / 0499-210820

Voorbije data

  • zondag 3 juni 2018

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze activiteiten.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics